tirsdag 8. januar 2019

Tutorial på sjokoladeeske


Hei dere! I dag skal jeg vise dere en tutorial som er kjekk å ha i bakhånd om man mangler en liten julegave. Dette er en pyntet juleeske til en melkesjokolade på 200 gram. Denne tutorialen ble postet i bloggen hos Kreativ Scrapping før jul.

Det er viktig å presisere at det ikke er jeg som har oppfunnet kruttet på denne esken, men jeg har "klippet og limt" fra flere ulike tutorialer da jeg ikke fant en som passet mitt behov. Håper jeg klarer å forklare det godt nok for dere :)


Det første dere gjør er å skjære en kartong i 12" x 9". Dette blir da basen til gaveesken. Finn fram et score board og legg kartongen med kortsiden opp/ned. Preg på 2,5", 3", 6" og 6,5". 


Snu kartongen og preg på 0,5" på hver side. 


Klipp opp endene slik som bildet viser og bruk en kantpunch på langsidene.


Slik blir endene på esken etter oppklipp. Dette blir på siden av esken og limes sammen med et kraftig lim. Jeg bruker score-tape.


Før jeg limer sammen esken, skjærer jeg til paneler av mønsterpapir. Det er litt vanskelig å si hvor store paneler man skal ha, det avhenger av kantpunchen. Men hvis du skjærer til fem paneler på 11"x3" har du i alle fall nok. Så skjærer jeg litt ekstra der det er behov :)


Slik blir esken etter at alle panelene er limt på. 


Uansett om du velger å lukke esken med magneter eller bånd, husk på å lime dette på før du limer på panelene. Jeg har laget altfor mange esker der jeg har kommet på dette i etterkant og måtte lure opp panelene igjen. Det blir ikke fint. 


Slik ser esken ut lukket. Nå er det på tide å ta fram den pynten man vil ha. Du kan ha på mye, eller du kan ha på lite. Jeg liker å gjøre det enkelt, men det er helt opp til deg :)


Jeg har valgt å bruke en enkel juletekst som er stanset ut med en dies fra Papirdesign.


Som pynt har jeg valgt en button, en julestjerne, litt granbar, en kongle og en charm. 


Inni esken lurer det seg en deilig melkesjokoladeplate. Hvem liker vel ikke melkesjokolade? Min absolutte favoritt er den med kvikk lunsj. Nam nam :)


... Og mens vi er i gang tenker jeg å vise dere enda en eske. 


Håper dette var en forståelig forklaring på hvordan man kan lage en kjapp og enkel julegave med personlig preg. Hvis ikke, spør gjerne! Klem fra Ida Kristin


Produktliste:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar