tirsdag 17. juni 2014

Lag dine egne dotter!


I flere dager har jeg surfet rundt på nettet etter oppskrift på såkalte dotter til bruk i scrapbooking og på kort. Jeg synes de man får kjøpt i butikken er ganske dyre, så jeg hadde lyst til å prøve å lage noen selv, og endelig fant jeg en oppskrift som funket!

Kjøp pony beads fra leketøysbutikken eller hos en hobbyforretning. Mine fant jeg hos Panduro. Jeg har lest meg litt opp på nett og har blant annet funnet ut at de fra Hama ikke gir bra resultat. Heldig som jeg var ble jeg fornøyd ved første forsøk.

Varm opp ovnen til 230 grader og sett perlene med hullene opp/ned på stekebrettet med god avstand. Sett de inn i ovnen på over- og undervarme og la perlene steke i ti minutter. Da skal de være ferdigsmeltet, men jeg har fortsatt ikke fått til de sorte perlene...

Ta brettet ut av ovnen og la dottene kjøle seg ned en stund før du tar på dem. Vær obs på at lukten av de nysmeltede perlene kan være ganske kraftig, så sørg for god lufting mens du holder på.  


Etter en knapp halvtime har du en håndfull runde, klare og vakre dotter klare til bruk på hobbyprosjektene dine - til en slikk og ingenting.

Her er mitt første prosjekt med mine nye dotter:


Lykke til! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar